Engsøløbet vender tilbage i 2024

Efter to års hård coronapause i 2020 og 2021 besluttede arrangørerne af Engsøløbet, atletikklubben Heden og Grindsted Motion, sammen med hovedsponsoren Vestjysk Bank, at give hinanden to år til at genrejse løbet. Og i sidste uge var der så møde om hvorvidt det var knald eller fald for det efterhånden historiske løb. Og det blev til et knald, så at sige, for nu har parterne forlænget samarbejde for de kommende tre år.

– Vi er meget glade for, at vi også fremover har vor trofaste hovedsponsor ombord, ligesom alle i vort seks medlemmer store løbsledelse har lovet at fortsætte, kommenterer løbschef Erik Holme Bertelsen.

Han bliver ofte spurgt, hvor stort løbet skal være og kan blive og så lyder svaret:

– Engsøløbet har jo en stor fortid med over 1.800 deltagere i jubilæumsåret 2000. Her er vi blevet ydmyge, men er stadig ambitiøse. Danskerne er blevet et eventfolkefærd, så store Royal Run samt DHL-stafetten for især firmahold kan trække titusindvis af motionister og løbere i de store byer, mens det er blevet sværere at være næststørst, som vi var i gamle dage som ikke blot Midtjyllands ældste, men dengang også største motionsløb. Men vi synes stadig, vi sætter Grindsted på landkortet med en vigtig motionsbegivenhed, og så når man ser de mange smilende, glade løbere på en sommersøndag, kan man simpelthen ikke lade være med at prøve igen, siger Erik Holme Bertelsen.

Og fra hovedsponsoren var der stolthed og glæde over det forlængede samarbejde:

– Vi har været med som hovedsponsor, siden Engsøløbet startede i 1976, og gennem årene har vi haft et godt samarbejde med arrangørerne. I Grindsted har sommeren altid været lig med Engsøløbet. Det har været en hyggelig anledning til at mødes med naboer, kolleger eller familie og være sammen om at løbe. For det er netop det, sport og idræt kan – skabe fællesskaber – og derfor er vi glade for at støtte op om Engsøløbet, fortæller Dorthe Brinkmann, filialdirektør i Vestjysk Bank.

Håbet er som minimum at nå op på 400 løbere – og meget gerne flere – når Engsøløbet 2024 finder sted 2. juni kl. 10.30. Her vil der være to ruter: den oprindelige traditionsrute på 7,5 km samt 2 km-ruten for begyndere og hurtigløbere.