Steen Juul jagter rekord i Billund

Steen Juul og hesten Bandit Brick er et ægte vinder-par. Foto: Billund Trav


Travkusk Steen Juul har gennem en menneskealder hørt til den absolutte elite i dansk travsport. Og her i karrierens efterår er han flyvende – nøjagtig som i ungdommens vår. Således er det i år blandt andet blevet til sejr i Dansk Trav Derby, og her i årets sidste måneder jagter han to meget fine titler.

På torsdag skal han i 5. løb på Billund Travbane sammen med hesten Bandit Brick forsøge at tangere den danske rekord på flest sejre i træk. Den indehaves lige nu af fynske Kandar med 20 sejre på stribe og er tangeret af ligeledes fynske Opus GT, og kan på torsdag tangeres af Bandit Brick.

– Som hesten har været gående gennem hele sæsonen, og som han gik ved seneste sejr i Odense, skal der et jordskælv til, hvis rekorden ikke tangeres på torsdag, lyder ekspertvurderingen fra travdirektør Christian Hundebøll.

Udover at jagte rekorden med Bandit Brick, har Steen Juul også sat Birger Jørgensen under stort pres i kampen om titlen som årets mest sejrende kusk. Den titel har Birger Jørgensen nærmest haft patent på, men som det ser ud lige nu har Steen Juul sejret 113 gange mod Birger Jørgensens 95 førstepladser.