Stor årgang på vej til Sdr. Omme Skole

Skoleleder Tonny Akselsen kan efter sommerferien tage imod 33 nye 0. klasseselever på Sdr. Omme Skole.


For første gang i otte år skal Sdr. Omme Skole efter sommerferien have to spor på 0. klassetrin. En stor årgang på hele 33 børn er på vej fra børnehaven til førskolen her 1. april.

– Før finanskrisen havde vi altid to klasser på hver årgang, men det fik langsomt en ende. Vores nuværende 7. og 9. årgange er også delt i to klasser, men ellers er der kun et spor på de øvrige årgange. Så det er glædeligt med to 0. klasser efter sommerferien, siger skoleleder Tonny Akselsen.

Han har været ind og studere fødselstallet i Sdr. Omme for at se, om der skulle være flere store årgange på vej. Men ikke umiddelbart:

– Der kan selvfølgelig komme nogle tilflyttere til med børn, men lige nu ser det ud til, at det lige er dén her 2018-årgang, der skiller sig ud – uden at jeg lige kan forklare hvorfor, siger Tonny Akselsen.

De 33 børn kommer ikke til at mærke de store fysiske ændringer fra deres dagligdag lige nu. Børnehaven er nemlig i samme lokaler som skolen, og faktisk skal børnene blive i de lokaler til førskolen.

– Eneste forandring er at det er nogle andre døre, der er låste i dag end der vil være fra 1. april, siger skolelederen.