Succes med ikke at sætte prisen på mælk ned


“Min Købmand Stenderup-Krogager sætter ikke mælkeprisen ned…”

Sådan lød meldingen på butikkens facebookside forleden, og nu mærker bestyrer Brian Duedal konsekvenserne af sin beslutning; men de er kun positive.

– Vi kan ikke mærke nogen nedgang i mælkesalget, så vores kunder handler stadig mælk her, selvom de nok kan købe det billigere andre steder, siger Brian Duedal.

Han har også mærket reaktioner fra mælkebønderne i lokalområdet:

– Mælkebønderne er nogle af dem, der er rigtig glade for at vi ikke sætter prisen ned, for det er jo slet ikke rentabelt for dem at drive malkebesætning længere, og en prisnedsættelse på mælk gør jo bare situationen værre, siger Brian Duedal til BillundOnline.

På facebook forklarer han hvorfor han har valgt ikke at følge trop i mælkekrigen:

Hvis vi vil skal sætte prisen ned til 4,50 kr. for en liter First Price minimælk, så vil det betyde at vi lidt firkantet skal betale folk 1 kr. for at købe en liter mælk, da vi i forvejen tjener 0 kr. på First Price mælk. Vi kan få dækket 50 øre pr. liter, så vores tab ”kun” er 50 ører pr. liter. De 50 ører som vi kan få dækket vil efter vores overbevisning blive finansieret gennem nedsættelse af landmændenes i forvejen pressede mælkepris, og det ønsker vi ikke at bidrage til.

I stedet er Brian Duedal villig til at omdanne det truende underskud til en frugtordning-donation til Stenderup Skole:

For vores butik vil en prisnedsættelse til discountniveau svare til omkring 20.000 kr. i underskud på at sælge billig mælk om året. De 20.000 kr. vælger vi i stedet at donere til frugtordning på Stenderup Skole, så alle børn og voksne på Stenderup Skole fra mandag den 17. august får leveret et valgfrit stykke frugt om dagen frem til juleferien, skriver Brian Duedal på Facebook.