Sydjyske mestre skal findes i Billund

Edel Handeland fra Billund Sportsrideklub deltager ved mesterskaber i weekenden på hesten Møllegårdens Ripasso. Privatfoto/Billund Sportsrideklub


Der skal findes mestre i både springning og dressur, når Billund Sportsrideklub i weekenden afholder Sydjyske Mesterskaber for hold for både ponyer og heste.

I dressur er der tilmeldt 10 ponyhold og 11 hestehold fra hele Sydjylland. Der er 4 ryttere på et hold og som ved OL – hvor Billund-pigen Agnete Kirk Thinggaard for nyligt deltog for Danmark – er det de tre bedste resultater der tæller. Og hjemmeholdet spåes en fornuftigt chance:

– Det er svært at sige hvem der er favoritter, men Billund stiller selv et hold i hesteklassen, bestående af Edel Handeland, Jeanett Jørgensen, Katina Zeiner og Christina Alexandersen. Det er dygtige dressurryttere som alle modtager undervisning af vores berider Allan Blomgreen. Klasserne som rides i sværhedsgrad 2 og 3, hvor OL er sværhedsgrad 8, siger stævneleder Else Dahl Hansen fra Billund Sportsrideklub.

Mesterskaberne afvikles søndag fra kl. 9, men forud for det, er der både fredag og lørdag almindelige distriktsstævneklasser i både dressur og spring.

– Disse bruges bl.a. som opvarmningsklasser til mesterskabet, men rides også af alle mulige andre ryttere fra Jylland og Fyn, fortæller Else Dahl Hansen.