Sydøstjyllands Politi kigger efter seler og mobiltelefoner i hele næste uge

I næste uge holder politiet øje med dig... Er selen spændt, har du begge hænder på rattet – og ikke den ene hånd på mobiltelefonen


Er selen spændt på alle personer i bilen? Og har du begge hænder på rattet – og ikke den ene hånd på mobiltelefonen?

Det vil være relevante spørgsmål at stille sig selv fra på mandag, hvor Sydøstjyllands Politi skruer op for det daglige arbejde med trafiksikkerheden og deltager i en ugelang, landsdækkende kontrol af selebrug og brug af håndholdt mobiltelefon.

Sikkerhedsselen er en af de allervigtigste midler til at mindske antallet af dræbte og kvæstede i trafikken, og jeg kan kun opfordre til, at man spænder alle fast i bilen, inden man kører af sted. Faktisk kan brugen af sikkerhedsselen reducere sandsynligheden for som bilist at blive dræbt i et uheld med 50%.”, siger vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen, fungerende leder af færdselsafdelingen i Sydøstjyllands Politi.

Kontrollen begynder på mandag den 7. september, og Sydøstjyllands Politi kører rundt med bødeblokken hele ugen, til søndag den 13. september. Udover seler har Sydøstjyllands Politi også fokus på en anden af klassikerne, nemlig brugen af håndholdte mobiltelefoner.

Det er stadig fristende for mange at ringe hjem med en kort besked – eller tage et vigtigt opkald, selvom man kører rundt i trafikken og har ansvaret for et køretøj. Risikoen for et uheld, mens man taler i en håndholdt mobiltelefon under kørslen, er op til fire gange højere end når man ikke taler i telefon. Så der er al mulig grund til at køre bil, når man kører bil – og ikke lave alt muligt andet samtidig”, slutter vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen.