Tag skridtet og få hjælp – alkoholproblemer splitter familier og venner 


Alkoholproblemer og afhængighed af alkohol er en alvorlig sygdom, som ikke kun går ud over den enkelte, men også mange pårørende.

Ifølge Alkohol & Samfund oplever hver sjette dansker at miste kontakten til en nærtstående på grund af alkohol. Derfor opfordrer Rusmiddelteamet i Billund Kommune sammen med Alkohol & Samfund til, at man søger hjælp for at undgå, at alkohol fører til splid og konflikter.

Et opkald til Alkolinjen kan gøre forskellen

Vi tænker over, når vores venner, kollegaer eller familiemedlemmer drikker for meget alkohol. Det oplever én ud af tre danskere, viser den nye undersøgelse. Og næsten hver fjerde oplever også, at alkohol har ført til skænderier og konflikter.

 Fokus på alkoholproblemer og afhængighed i uge 40

I uge 40 sætter vi i Rusmiddelteamet i Billund Kommune og Alkohol & Samfund sammen med flere af landets kommuner fokus på, at alkoholproblemer kan ramme alle, og der er gratis hjælp at få.

Følg med på Billund Kommunes sociale medier hele uge 40.

Rusmiddelteamet i Billund Kommune tilbyder behandling for afhængighed af alkohol og stoffer. Du kan finde info om dette på kommunes hjemmeside www.billund.dk

Ifølge Sundhedsstyrelsen har 468.775 danskere tegn på moderate eller svære alkoholproblemer. Se Sundhedsstyrelsens anbefalinger om alkohol.

Fakta om danskernes køb af alkohol og alkoholforbruget.

Bliv klogere på alkoholbehandling.

Få flere gode råd til at sænke alkoholforbruget eller hent app’en AlkoLog gratis, som hjælper med at give et overblik over ens alkoholforbrug.

 

KONTAKT ALKOLINJEN

Har man selv eller ens nærtstående problemer med alkohol, kan man kontakte Alkolinjen på telefon 80 200 500, gratis og anonymt, og man kan også chatte med en rådgiver eller sende SMS med ’ALKOHOL’ til 1231 og blive ringet op af en rådgiver i åbningstiden.

Alkolinjen hjælper både pårørende og mennesker med alkoholproblemer i behandling. I Danmark har alle ret til gratis og anonym i alkoholbehandling hos kommunen, og man har ret til at komme i behandling inden for 14 dage.