Tidligere byrådspolitiker vil tilbage i lokalpolitik

Et parti forsvinder og et nyt kommer på stemmesedlen, når vi næste gang skal have kommunalvalg i Billund kommune.

Mens Borgerlisten er væk, kommer et nyt til som Ulrich Kristensen fra Billund står bag. Han har en fortid i både Venstre og de radikale, men er nu på vej med et helt nyt parti.

– Lige nu er arbejdstitlen Lokalpolitisk Forum, men om det også bliver det navn, der kommer på stemmesedlen, er ikke sikkert, siger Ulrich Kristensen.

Men hvorfor har han nu de planer? Det er trods alt kun halvandet år siden han forlod byrådet i utide efter et ellers fornemt valg, der gav to pladser til de radikale i Billund byråd:

– Jeg savner lokalpolitik, og føler mig faktisk godt tilpas i det politiske miljø – og ikke mindst dialogen med borgerne, erhvervsvirksomhederne og de mange ansatte i kommunen. Jeg stoppede i august 2018 i respekt for den demokratiske proces, og det mandat jeg var blevet tildelt. Jeg ville på grund af nyt arbejde have stået med et tårnhøjt fravær, hvis jeg havde fastholdt min plads, lyder det fra Ulrich Kristensen.

For ham har det været vigtigt, at hans tilbagevenden til politik ikke skal være bundet af partidisciplin og – ikke mindst – ikke at stå til ansvar for hvad et parti gør landspolitisk. Derfor er fremtiden for ham en ny lokalliste:

– Lokalpolitik drejer sig for mig om de bedste betingelser for erhvervslivet, de mange ansatte i kommunen, god og fair beholdning af alle borgere – høj som lav, ung som ældre, med eller uden skavanker. Det skal så ske i et miljø, hvor de valgte kan tale frit ud fra deres egne synspunkter og holdninger, siger Ulrich Kristensen.

For ham skal 2020 nu bruges på at samle opbakning til denne tværpolitiske liste, som altså foreløbig går under arbejdstitlen Lokalpolitisk Forum. Han opfordrer mulige kandidater til at melde sig hos ham.