Tidligere jægersoldat arbejder med Billund kommunes unge

Foto: True North


Fem dage med fokus på nogle af teenagelivets store spørgsmål – og på at øge den enkeltes livsduelighed.

Det er, hvad der venter 120 unge i Børnenes Hovedstad i efterårsferien. Her kommer virksomheden True North til Sdr. Omme Skole for at afvikle en camp ud fra tidligere jægersoldat Nikolai Moltke-Leths arbejde med at styrke unges livskvalitet gennem fokus på blandt andet kommunikation, samarbejde, motivation, personligt lederskab og krisehåndtering.

Capital of Children Office og Billund Kommune samarbejder med True North om campen, lægger lokaler til og har øremærket 15 af pladserne til kommunens egne unge med rabat på prisen.

– Som Børnenes Hovedstad skal vi også have fokus på at give vores ”store børn” – eller unge mennesker – muligheder for at vokse op og blive livsduelige voksne. Campen er et godt tilbud til dem om at udvikle sig og lære nyt på en både legende og kreativ måde, og vi er både stolte af, at have trukket den store camp hertil, og at kunne give 15 af vores egne unge chancen for at deltage på gode vilkår, siger formand for Billund Kommunes Børne- og kulturudvalg, Klara Lyskjær Noer.

For Mette Højborg, direktør i Capital of Children Office, er det også først og fremmest det at kunne give kommunens unge et godt tilbud, der er drivkraften.

– Og så gør det bestemt heller ikke noget, at vi kan vise deltagerne fra andre dele af landet og deres familier en lillebitte flig af, hvilke muligheder, der er i Børnenes Hovedstad er, og hvad vi mener, når vi siger, at Billunds børn og unge skal kunne vokse op og være i stand til at tage del i verden, siger Mette Højborg.

Der er informationsmøde om Camp True North for interesserede unge og deres forældre på Sdr. Omme Skole onsdag 16. september klokken 19-20.30.
Dagen efter – torsdag 17. september – åbner Billund Kommune og Capital of Children Office for bookingen af de 15 pladser, der er øremærket teenagere med adresse i kommunen.

Capital of Children Office giver tilskud til deltagergebyret på de 15 pladser, der er øremærket unge, som bor i Billund Kommune. Det betyder, at egenbetalingen bliver 2500 kroner for fem dages intensiv coaching, samvær med andre unge og fuld forplejning. Pladserne bliver fordelt efter ”først-til-mølle”-princippet.