To friske højskole-gutter knoklede for kost og logi

Kasper Klausen (tv) og Marius Larsen knoklede løs i Billund for at tjene til kost og logi.


Hej, kan vi sove og spise her for 45 kroner?

Nogenlunde sådan lød forespørgslen som Torben Klovborg fra Hotel REFBORG i Billund fik onsdag eftermiddag fra to unge gutter udenbys fra. 21-årige Kasper Klausen og kammeraten Marius Larsen på 22 år går på Viborg Idrætshøjskole og havde fået til opgave at skabe deres eget døgn fra onsdag kl. 13 til torsdag kl. 13.

Med 45 kroner hver på lommen tog de afsted fra højskolen og fik ret hurtigt et lift med en nordmand, der skulle mod Billund Lufthavn. De friske fyre blev sat af i Billunds centrum og gik lidt rundt for at finde næste skridt på rejsen. Det blev Hotel REFBORG, hvor indehaver Torben Klovborg fik ovennævnte forespørgsel – som han i øvrigt straks sagde “ja da” til. Men de skulle arbejde for værelset – hvilket Kasper Klausen og Marius Larsen hellere end gerne ville.

– Det manglede da bare, lød det fra højskoledrengene.

Således blev de sat i sving med at rydde borde og bænke væk fra torvepladsen mellem Atami, Normal og LEGO House – pladsen, der i sommerens løb er blevet brugt til forskellige events arrangeret af handelsforeningen – som Torben Klovborg som bekendt er formand for.

Efter indtagelsen af aftensmad gik de to gutter med en guitar under armen videre til Billund Gastropub for at se om de kunne hustle sig til en øl mod at spille lidt for stedets gæster. Og i dag lød opgaven så på at finde tilbage til Idrætshøjskolen i Viborg inden kl. 13 –  stadig med kun 45 kroner på lommen.