Trafikken drilles knap så meget af årets Challenge

Sådan ser Challenge-cykelruten mellem Grindsted og Billund. Foto: ChallengeDenmark


Sidste år var Billund by delt op i to da de mange deltagere i Challenge Denmark skulle cykle til byen og efterfølgende løbe rundt i Billund. Men i år kommer eventen til at drille trafikken knap så meget, eftersom ruten er ændret:

– Deltagerne sidste år var vilde med den hurtige rute og den er i hovedtræk bevaret, men vi har ændret lidt i Sdr. Omme, hvor man af hensyn til trafikafviklingen kører direkte fra Herningvej og ud på Tarm Landevej, fortæller racekoordinator Michael Krüger fra Challenge Denmark om cykelruten fra Herning til Billund.

Derudover er ruten ændret på vejen fra Grindsted til Billund og i Billund By – igen for at gøre trafikafviklingen mere smidig. I år køres der via Løvlund til Billund, og de som skal køre 180 kilometer tager en rundtur til Grindsted to gange via Grenevej, Annexvej, Løvlundvej, Utoftvej og Plagborgvej.

– Med ruteændringerne får vi langt færre gener for trafikken både i Sdr. Omme og Billund. I Billund var det sidste år svært at krydse byen, da ruten gik gennem byen. I år er det kun Grenevej, Koldingvej og Nordmarksvej, der er ramt, siger Michael Krüger.

Derudover er løberuten blevet noget mere publikumsvenlig, da løberne kommer til at løbe ned gennem Billunds midtby og eksempelvis passerer Rådhuspladsen ved Ebbe/AnnBett og Den Jyske Sparekasse enten 3 eller 6 gange – afhængig af om der løbes en halv eller hel ironman.