Triatlet: Der kan godt være to Challenges i området til sommer

Her præsenterer ChallengeDenmark planerne om endnu et Ironman stævne i Syddanmark til sommer. Foto: ChallengeDenmark


Det får formentlig ingen indflydelse på antallet af deltagere til Challenge Denmark Herning-Billund, at der lægges endnu et Challenge-stævne i Fredericia næste sommer. Det vurderer den lokale triathlonhelt, Allan Konradsen.

Han har selv kørt tre af sine otte Ironman i netop Fredericia, der i de senere år har afviklet Ironman på OL-distancen og ½-Ironman. Det er også kun den halve distance, der er planer om at gennemføre ved ChallengeDenmark Fredericia i 2016. Derfor tror Allan Konradsen, at der er plads til begge stævner, fordi de henvender sig til forskellige atleter:

– Fredericia-stævnet henvender sig generelt til et andet publikum og deltagere, end os der kører den lange distance. Selvom den halve distance tilbydes begge steder, så kommer Challenge Denmark Herning-Billund igen til at trække folk til fra hele verdenen – takket være vores ret så berømte forlystelsespark her i byen. Det er atletens måde at betale sin familie tilbage på efter tusindvis af træningstimer forinden med afsavn til og fra familien, siger Allan Konradsen.

Challenge Denmark Herning-Billund finder sted 12. juni, mens stævnet i Fredericia afvikles 6. august. Salget af startnumre til Fredericia-stævnet indledes på fredag den 6. november. Der er på nuværende tidspunkt små 500 numre tilbage til Challenge i Billund.