Troels Ravn: fedt med tysk dåsepant


Spørger man det lokalt valgte folketingsmedlem for Socialdemokraterne, Troels Ravn om hans mening vedrørende indførelsen af tysk dåsepant, kalder han det en god dag for Sydjylland – og for miljøet.

– Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) fortjener stor ros. Der er nu indgået en aftale med Slesvig-Holsten om at indføre pant på tyske dåsebajere og sodavand. En mangeårig kamp er hermed vundet – en kamp, som både erhvervsledere og politikere har været fælles om at kæmpe, siger Troels Ravn.

Aftalen betyder, at dåser købt i butikker i den tyske delstat Slesvig-Holsten pålægges pant, som man får retur i danske supermarkeder. De første meldinger går på, at der skal betales 1,50 kr. per dåse i Tyskland, mens man får 1 kr. retur ved aflevering i Danmark.

– Med aftalen får vi flyttet noget handel tilbage til Danmark, og det er super godt, at vi kan gavne danske butikker og detailhandelen i Syd- og Sønderjylland, siger Troels Ravn (S), der samtidig glæder sig over at aftalen gør noget godt for miljøet:

– Det er beskæmmende, at vi i vores del af landet ellers kan få den opfattelse, at tomme dåser er noget, der vokser op af grøfterne. Lad endelig det svineri ophøre, siger Troels Ravn.