Tusindvis har fået svar på optagelse på studierne!

Tusindvis af nye studerende har ventet spændt på om de blev optaget på deres drømmestudie. Ved midnat her i nat blev det så offentliggjort og mere end 65.000 nye studerende kan glæde sig over at være blevet optaget.

”Uddannelse er forudsætning for vækst – ikke mindst regionalt set. Derfor har vi også i Venstre fra starten taget fat er den nye regering særdeles optaget af, hvordan et tilstrækkeligt uddannelsesudbud sikres over hele landet. Derfor har vi – som noget af det første på uddannelsesområdet – godkendt 15 nye uddannelsesudbud og to nye akademiuddannelser. Målet er ganske klart: de videregående uddannelsesinstitutioner skal have endnu bedre mulighed for at levere kvalificeret arbejdskraft til især erhvervslivet i hele Danmark. Det forudsætter et regionalt funderet uddannelsesudbud med stærke erhvervsakademier og professionshøjskoler ” udtaler Venstres uddannelses- og forskningsordfører Anni Matthiesen.

”Erhvervsakademier og professionshøjskoler er stærkt regionalt forankrede. Det betyder, at danske unge i dag kan læse en videregående uddannelse fra Sønderborg til Rønne. Det kan ikke understreges kraftigt nok, hvor vigtigt det er for sammenhængskraften i landet. Bor man i Sydjylland, skal man ikke tvinges til Aarhus eller Odense for at tage en videregående uddannelse. Takket være Erhvervsakademi SydVest kan man blive alt fra produktionsteknolog i Sønderborg til finansøkonom i Esbjerg. Det skal vi have mere af fremover. Af samme årsag har vi i regeringsgrundlaget klargjort, at der skal placeres en ny politiskole i det vestlige Danmark” fortæller folketingsmedlem Anni Matthiesen (V).

”Her efter sommerferien vil vi dog nok også komme til at kigge på om de mere end 800 valgmuligheder, som man har i dag når man skal vælge studie – er for mange. I hvert fald er det ikke hensigtsmæssigt, hvis der er for mange studier, som overlapper hinanden” siger Anni Matthiesen.