TV-kendisser skal være med til at markere ny naturstrategi


Billund kommune er klar til at lancere sin nye Naturstrategi – og det sker med fornemt besøg fra to tv-kendisser.

Det er kokken Nikolaj Kirk fra Nak og Æd og Katrine Bille fra Lillenørd, der kommer forbi når strategien skal indvies søndag d. 13. september ved Grindsted Engsø.

– Vi har en helt unik natur her i Billund Kommune. Den skal vi passe på. Derfor lancerer Billund Kommune en ny naturstrategi for aktivt at sikre, at der bliver bedre levesteder for flora og fauna, men også at der er bedre muligheder for byens borgere og turister for at få en god naturoplevelse. Billund Kommune er Børnenes Hovedstad med en ambitionen om, at kommunen er et godt sted at leve for alle borgere, og et godt sted for børn at vokse op. Derudover er kommunen kendetegnet ved udflugtsmål af international målestok, som tiltrækker et flow af mennesker til hele området, siger Per Nyhus, formand for kommunens Teknik- og Miljøudvalg.

2020 er udnævnt til internationalt Biodiversitetsår, og den 13. september er Danmarks nationale mærkedag for naturoplevelser.

– Det er ikke tilfældigt, at vi lancerer vores nye Naturstrategi netop denne dag. Vi vil gerne sende et stærkt signal om, at vi i Billund Kommune arbejder målrettet på at give vores helt unikke, egnstypiske natur gode kår – og brugerne gode muligheder for at nyde den. Naturen i Billund skal være tilgængelig for alle og byde på variation og høj kvalitet, siger Per Nyhus.

Kommunen har allerede i en årrække ladet udvalgte grøftekanter og grønne arealer stå uberørt hele sommeren for på den måde at give plads til de vilde blomster og urter, som igen giver gode rammer for flere insekter og dyr. Og ifølge biolog i Billund kommune, Mads Navntoft Olsen, får vi med den nye Naturstrategi endnu mere af det.

– Især i byerne har vi et fokus på at skabe nogle grønne oaser, siger Mads Navntoft Olsen.

Men det er ikke kun dyr og planter, som den nye strategi fokuserer på. En del af strategien handler også om at åbne naturen mere op for borgere og turister i kommunen. Der skal etableres flere ruter for vandrere og cyklister og det skal synliggøres, hvordan alle kan bruge naturen mere aktivt, hvad enten det handler om motion, naturoplevelser eller familiehygge.

Fejringen af den nye strategi løber af stablen søndag den 13. september kl. 14-17 ved vestenden af Grindsted Engsø.