Ung instruktør og revymand elsker at få folk til at grine

Når tæppet går d. 11. januar til Grindsted Revyen, er det med Lukas Birch som instruktør og som en af skuespillerne. En efterhånden erfaren revymand, og det til trods for han kun lige er fyldt 24 år.

– Jeg startede allerede med revyinteressen i børnehaven, da en af mine venner var datter af Henrik Lykkegaard fra Cirkusrevyen. Mine forældre og jeg satte os ned og så Cirkusrevyen på TV det år, og da jeg kunne se folk grinte, sagde jeg til min mor: ”Jeg vil lave revy når jeg bliver stor” for jeg har altid elsket at få folk til at grine. Jeg tror mine forældre bare tænkte: ”Det er godt med dig Lukas” – men altså her 19 år efter lever jeg da af det, siger Lukas Birch.

Det er da heller ikke revy-genren, der ligger lige for, når man tænker på hans forældres erhverv.

– Mine forældre er bedemænd, så jeg har foreslået flere gange vi skulle starte et samarbejde: Jeg får folk til at dø af grin, og så står de klar til at tage imod, griner Lukas Birch.

Prøverne er i fuld gang til Grindsted Revyen, der udover Birch også har Birgitte Antonius, Daniel Lassen og Anne Karin Broberg på scenen. Sidstnævnte er ny i forhold til sidste års revyhold.

– Anne Karin Broberg, eller Tante AK som jeg kalder hende, er min faste revymakker. Hun er, hvis ikke dén bedste, så én af de bedste vi har herhjemme på revyscenen. Hun er hamrende morsom, skør og musikalsk, samtidig med hun også har alvoren i sig. Det er den kombination der gør ting kan nå nye højder. Så det kan publikum virkelig glæde sig til, lyder det fra Lukas Birch.

Selv er der ét bestemt tidspunkt Lukas Birch vil glæde sig til hver aften. Nemlig minutterne inden forestillingen går i gang, og publikum er på vej ind i salen.

– For mig er det lyden af forventning. Jeg bliver altid så beæret over at folk vil bruge en af deres friaftner på mig og mine kollegaer. Jeg ved jo selv hvor hellige mine friaftner er for mig selv, så det er jeg enormt taknemmelig for. Og det gør jo bare man anstrenger sig endnu mere for at publikum skal have en god aften, hvor de bare får lov at slippe latteren løs. Det er altid magisk for mig, når man rammer en joke, som en hel sal griner af, for det er ikke nemt. Humor er jo enormt individuelt, siger den unge instruktør.

Grindsted Revyen startede sidste år med flotte anmeldelser og et flot besøgstal, og de to direktører Birgitte Antonius og John Skou, kan heldigvis mærke at lokalmiljøet har taget revyen til sig. Hvilket også er afgørende, hvis man spørger Lukas Birch, der i flere år stod i spidsen for sin egen revy.

– Det er så vigtigt med lokalmiljøets opbakning, for det er lokalbefolkningen, der sikrer at revyen kan blive en fast tradition i mange år. En revy som denne kan ikke bare give en god aften, men kan bidrage med en masse vigtigt til byen. Se bare på Sønderborg eller Nykøbing Falster. Så jeg håber virkelig salen bliver propfyldt, for jeg tør godt love publikum får en vidunderlig og sjov januar-aften. Grindsted Revyen er et lille lys i mørket – og det har vi jo brug for i denne tid, siger Lukas Birch.

Grindsted Revyen har premiere d. 11. januar og spiller frem til og med d. 21. januar. Billetter kan købes på www.grindstedrevyen.dk.

Holdet til Grindsted Revyen 2024: Lukas Birch, Anne Karin Broberg, Daniel Lassen og Birgitte Antonius. Foto: Mathias Rasmussen