Vorbasse Marked er klar til mobil-folkefest

Mobiltelefonen er inviteret med til festen, når 250.000 danskere 21.-23. juli ventes at indtage det traditionsrige Vorbasse Marked. Telenor rykker ud med en 21 meter høj supermast på arealet ved Markedshallen, for at sikre at mobilsamtaler, sms’er og opdateringer på sociale medier kan flyde frit, når der skal gøres en god handel.

Når en kvart mio. danskere hvert år valfarter til Vorbasse Marked for at deltage i en af Danmarks absolut største folkefester, er det ikke kun hvinen fra pariserhjulet, ponyvrinsk og duften af candyfloss, der fylder luften over den traditionsrige markedsplads. Det samme gør et eksplosivt antal mobilsamtaler, sms’er og ikke mindst foto-opdateringer på sociale medier.

For at imødese den voldsomme belastning af mobilnettet, når Vorbasses lidt over 1.300 indbyggere pludselig bliver til 250.000, opruster Telenor sit netværk kraftigt op til weekendens festivitas. En 21 meter høj teleskopmast med ekstrem sendekapacitet bliver opstillet på arealet lige ved siden af Markedshallen tæt på Hestepladsen.

Vi bliver mere og mere begejstrede for at dele vores oplevelser i form af foto og video på Facebook, Instagram og Snapchat, når vi er til begivenhedsrige events som fx Vorbasse Marked. Det ser vi ved, at upload fylder væsentlig mere på vores event-sendere, end det gør på vores almindelige master. Derfor toptuner vi vores netværk til den ekstreme datatrafik, vi forudser i markedsdagene, så vores kunder kan få en god netværksoplevelse uden forsinkelser og black outs, selvom helt ekstremt mange mennesker er samlet på en mark ved Vorbasse, fortæller Peter Ditlev Nødbak, der er netværksdirektør i Telenor.