Zebicon adopterer en 5. klasse


Flere industrielle virksomheder i Trekantsområdet – heriblandt Zebicon i Billund – er gået sammen om at få flere unge til at interesse sig for den industrielle teknologi. Det betyder blandt andet helt konkret at Billund-virksomheden er blandt dem der har adopteret en 5. klasse, der skal tilbringe en del tid på Zebicon. Således var 5.A i dag på besøg på Hedegårdsvej for at høre mere om arbejdet hos Zebicon.

Eleverne fik blandt andet til opgave at nedskrive kravspecifikationer på forskellige størrelser tændstikæsker, som en anden gruppe så skulle bruge til at producere en tilsvarende æske. Nogle grupper havde mere held med opgaven end andre. Dernæst skulle de opleve på tæt hold, hvor præcist Zebicon kan måle og scanne elementer af forskellig størrelse.

– Jeg er helt sikker på den her måde og det her samarbejde vil vække flere af elevernes lyst til at lære faget nærmere at kende, sagde lærer Janni Sigtenbjerggaard i forbindelse med besøget.

Tanken er, at denne klasse skal besøge og følge arbejdet på Zebicon helt frem til de forlader BillundSkolen efter 9. klasses afgangsprøve.