Erhvervslivet forventer vækst og flere jobs


Direktør for Billund ErhvervsFremme, Morten Karlsbjerg, har svært at få armene ned for tiden. En ny analyse viser, at hver anden virksomhed i Billund Kommune forventer vækst – og dermed nye jobs.

Analysen, som Billund ErhvervsFremme har fået udarbejdet, viser, at 51 pct af de 171 adspurgte virksomheder forventer større omsætning i 2015. Samtidig forventer mere end 30 procent af virksomhederne at investere og ansætte flere medarbejdere.

– Der er selvfølgelig også nogle af vores virksomheder, som slet ikke kan genkende sig selv her – også blandt vores medlemmer – fordi de har haft det svært. Men det vi kan se er altså at omkring halvdelen af virksomhederne er positive, siger direktør i Billund ErhvervsFremme, Morten Karlsbjerg til BillundOnline.dk

Resultatet af analysen er dog ikke noget der overrasker direktøren.

– Vi ville med analysen på den ene side gerne tage temperaturen på de lokale virksomheder og kan nu sige: det går godt! Men på den anden side vil vi også gerne sætte fokus på, at vi altså har virksomheder, der nogle gange har lidt svært ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, siger Morten Karlsbjerg.

Han henviser til, at analysen afslører, at 7 ud af 10 virksomheder, der søgte efter nye medarbejdere i det seneste halve år, i en eller anden grad havde problemer med at tiltrække de rette folk.

Men lige her er Billund kommune fuldt ud klar over sit ansvar:

– Vi har sat bosætning højt på dagsordenen, så vi kan gøre vores for at hjælpe virksomhederne med at skaffe stabil kvalificeret arbejdskraft. Og vi ved fra de bosættere der kommer, at Børnenes Hovedstad med den internationale skole og de mange tiltag på læringsområdet i kommunens dagpasning og på skoleområdet, er et vigtigt parameter for mange, siger borgmester Ib Kristensen (V).