Fire lokale skoler kæmper om skakmester-titel


Flere end 1.200 elever fra hele landet mødes på fredag i MAGION til årets Landsfinale i Skoleskakturneringen. 91 af eleverne er fra fire lokale skoler, Vestre Skole, Vorbasse Skole, International School of Billund og Søndre Skole i Grindsted.

Landsfinalen er et samarbejde mellem Dansk Skoleskak og Børnenes Hovedstad og er støttet af Spar Nord Fonden og Politiken.

– Det er fantastisk, at vi for første gang når den magiske grænse på 1.000 elever, der alle tager turen til Landsfinalen for at dyste om titlen som ’Årets Skakskole’ og årets LEGO-pokal. Jeg er sikker på, at Landsfinalen bliver en festdag for alle i Dansk Skoleskak, siger Mads Jacobsen, der er generalsekretær i Dansk Skoleskak.

Også hos medarrangøren Børnenes Hovedstad, er der begejstring:

– I Børnenes Hovedstad tror vi på, at læring gennem leg slår alle andre former for læring i forhold til at gøre børn til glade og skabende verdensborgere. Vi er derfor stolte af igen – i samarbejde med Dansk Skoleskak – at invitere til Landsfinale, og glæder os til en sjov og lærerig dag, hvor også mange lokale skoler deltager, siger direktør i Børnenes Hovedstad, Mette Højborg.

Der er præmier for 50.000 kr. på højkant, ligesom der er medaljer til alle elever. Udover titlen som ’Årets Skakskole 2017’ får vinderskolen også en pokal bygget i LEGO-klodser. Derudover får de besøg af Danmarks bedste skakspiller, stormester Peter Heine Nielsen, der til daglig træner verdensmesteren, norske Magnus Carlsen.
Dagen byder også på mad, musik og underholdning med Citybois, kendt fra DR’s X Factor.