Læserbrev: Hvordan får vi bedre pleje på ældreområdet?


Jeg véd, hvor svært det kan være at passe et plejekrævende menneske. Kort før min næsten 90-årige far døde, var jeg hjemme i tre uger og passede ham sammen med min mor. Plejen og pasningen foregik næsten døgnet rundt i hjemmet i Sri Lanka.

Her i Billund Kommune har jeg som byrådsmedlem været i praktik på et plejecenter, og jeg har været ude på vagtrunde sammen med vores fantastiske social- og sundhedsassistenter for at pleje ældre i egen bolig. Jeg er klar over, at personalet arbejder hårdt, at de har for lidt tid til den enkelte borger – at de er presset.

Det er en af politikernes opgaver at medvirke til, at ledelse og medarbejdere har et godt arbejdsklima med gensidig tillid og trivsel.

Kommunens ældreområde omfatter jo alle ældre borgere, hvoraf langt de fleste klarer sig selv. Men de borgere, der har brug for pleje og omsorg, skal hjælpes. De skal mærke nærhed, respekt og menneskelighed – og professionel dygtighed. For at kunne udføre dette, skal medarbejderne have bedre normeringer og opleve mindre bureaukrati.

Mit ønske er, at der engang imellem også er tid til at drikke en kop kaffe – eller kigge på fotoalbum sammen med de ældre. Tid til det menneske, der har brug for fysisk pleje men også trænger til venlig interesse.

Jeg vil arbejde på, at vi får de bedste rammer og forhold for ældreområdet i Billund Kommune.

Venlig hilsen
Jeyarajah Rasiah, byrådsmedlem og kandidat for Socialdemokratiet til KV21