Ravn godt tilfreds med mink-aftale


Det socialdemokratiske folketingsmedlem Troels Ravn, der er valgt i Billund-Vejen-kredsen, er særdeles godt tilfreds med den aftale om erstatning til minkavlerne, der blev indgået i Folketinget i aftes.

Aftalen sender samlet set op til 18,8 mia kroner til landets minkavlere – blandt andet som erstatning for tabt fremtidig indtjening i årene 2022-2030.

– Det har været et langstrakt og kompliceret forløb, hvor opgaven har været at finde det rigtige, fair og ordentlige niveau for en erstatning til minkavlerne. Og jeg mener, at opgaven er lykkedes – og samtidig er det positivt, at der står et stort og bredt flertal bag aftalen, siger Troels Ravn i en kommentar.

Han er ikke i tvivl om, at regeringens beslutning om at aflive minkene i hele landet, var den rigtige – set i lyset af smittespredningen og risikovurderingen i forhold til Covid-19 og sundhed for mennesker.
Men han erkender at den manglende lovhjemmel til at slå minkene ned og lange forhandlinger om erstatning, har været et svært og hårdt forløb.

– Ikke mindst for minkavlerne, som har været ufatteligt hårdt ramt, siger Troels Ravn, som derfor håber at udbetalingen til minkavlerne snart kan komme i gang.

Med i aftalen er Socialdemokratiet, Venstre, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Liberal Alliance.