1235 elever dyster om skoleskak-trofæet

Foto: Dansk Skoleskak


Torsdag spilles hjernen stærk i Magion i Grindsted når mere end 1200 skoleelever fra hele landet mødes til Landsfinalen i Skolernes Skakdag. 1235 elever er med – heraf 48 elever fra Billund kommune, der er repræsenteret ved Grindsted Vestre Skole og Lynghedeskolen afd. Søndre.

– Vi er begge meget begejstrede for at landsfinalen i skoleskak snarligt afholdes i MAGION i Grindsted. Skoleskak er med til at forbedre elevernes matematiske evner, koncentration og logiske tænkning. Samtidig har eleverne det sjovt med at spille skak og bliver engagerede i en mere varieret form for undervisning, lyder det i en fælles udtalelse fra folketingsmedlem Anni Matthiesen (V) og borgmester i Billund kommune, Stephanie Storbank.

Billund kommune har værtsskabet i Skoleskak-finalen frem til og med i første omgang 2026.

– Vi glæder os til igen at være værter for landsfinalen, da vi som hjemsted for Børnenes Hovedstad tror meget på, at eleverne bliver dygtigere til selv at komme på idéer og løsninger, når de lærer gennem leg. Netop derfor synes jeg, at et værtskab for landsfinalen i Skolernes Skakdag giver ekstra god mening for netop Billund Kommune, da skoleskak træner tålmodighed, fordybelse og kritisk tænkning, siger Stephanie Storbank.