15-årig lokal dommer kan nå langt

15-årige Christian Nicolajsen fra Billund har trods sin unge alder været håndbolddommer i halvandet år. Alligevel kan han se frem til at skulle dømme serie 1 damer og serie 2 herrer i næste sæson.

Sammen med dommermakkeren Camilla Piekarski fra Galten fik han forleden store roser af erfarne dommerkolleger, der spår dem en stor fremtid indenfor sporten.

– Jeg kan se et stort potentiale i dem på grund af deres karisma og personlighed. De har de helt rigtige menneskelige egenskaber, sagde håndbolddommer Jacob Laursen til Kanal Frederikshavn efter det nyligt overståede Rødspætte Cup, hvor de to unge dommere dømte flere kampe sammen.

Selvom dommertjansen ofte forbindes med megen skældud fra publikum og spillere, så er det slet ikke noget, der påvirker Christian Nicolajsen:

– Jeg synes, det er sjovt når folk råber af mig. Men det fede er at stå og grine tilbage, når man bare er 100 pct. sikker i sin sag, fortæller den unge Billund-dommer. Han har selvtilliden i top og har sin far, Kent Nicolajsen, som forbillede indenfor dommerfaget.

– Min far dømmer i 2. division og jeg har tit været med ude og se hans kampe. På den måde blev jeg bidt af det. Og jeg har lært af ham, at når man får skældud for en kendelse, skal det bare ind af det ene øre og ud af det andet. Det preller af på mig, for jeg ved jeg har ret, siger Christian Nicolajsen til BillundOnline.dk

Med alvorlig mangel på nye dommere er Billund-teenageren en eftertragtet herre. Kun få ser, som Christian Nicolajsen, dommerfaget som et trin op af stigen fra håndboldsporten. Han opfordrer dog andre til også at melde sig til fløjtetjansen. Samtidig giver han et par gode råd med på vejen og fortæller hvad det kræver at blive håndbolddommer:

– Du skal have et trænet øje. Du skal gide dét. Du skal være der 100 pct. Hvis du er genert og ikke tør sige noget, så er det ikke dommer, man skal være. Her kræver det at man er sikker på sig selv, tør sige noget, være klar og turde fløjte i pressede situationer, siger 15-årige Christian Nicolajsen.