21,5 millioner i overskud til Billund Lufthavn – og Berlin på rutekortet


Billund Lufthavns direktør Kjeld Zacho Jørgensen kunne i dag præsentere pressen for en et flot overskud på 21,5 millioner kroner for 2014

2014 bød på en samlet omsætningsstigning på fem pct. til 621,1 mio. kr., en stigning på  på 29,7 mio. kr. i forhold til året før.

Berlin på rutekortet i Billund

En af verdens mest populære storbyer bliver nu tilgængelig direkte fra Vestdanmark, når en ny rute til Berlin åbner fra Billund Lufthavn med forventelig start medio april. Det er det store tyske lavprisselskab airberlin, der står bag. Dermed har Billund Lufthavn offentliggjort ti nyheder de seneste fem måneder.

Berlinmuren, Brandenburger Tor og nem adgang videre ud i verden. I Berlin er mulighederne mange, og derfor er det også en glad lufthavnschef, der kan offentliggøre den populære storby som nyt rejsemål direkte fra Billund Lufthavn.
– Det er ikke nogen hemmelighed, at netop Berlin er én af de byer, som vi gennem længere tid har arbejdet på at få på destinationskortet. Både i forhold til Berlins mange attraktioner, men også i kraft af de mange muligheder for at komme videre til for eksempel USA, Asien og Australien, siger Kjeld Zacho Jørgensen.
Flyvetiden mellem Billund og Berlin bliver 1 time og 5 minutter.

Styrker udvidelsen mod Øst- og Centraleuropa
Med Berlin som det seneste flyselskab forbedrer Billund Lufthavn dækningen af Central- og Østeuropa med byer som Prag i Tjekkiet, Gdansk i Polen og Vilnius i Litauen.

– Vi ser et stort potentiale for ruter til den del af Europa. Både til korte ferie- og forretningsrejser, men også i forhold til at skabe gode forbindelser videre ud i Europa og til resten af verden for vestdanskerne, siger Kjeld Zacho Jørgensen.