30.820 runder for at bekæmpe kræft

Årets lysceremoni ved Stafet For Livet i Filskov blev atter et bevæget øjeblik.


Hvis du møder én i dag, der går som om vedkommende har skidt i bukserne, så lad være med at grine. Giv i stedet vedkommende et kæmpe klap på skulderen. For sandsynligheden for at han eller hun har gået og løbet sig selv til smerter på Filskov Stadion i weekenden er helt bestemt til stede.

Helt præcist hvor mange der deltog ved Stafetten er endnu uklart, for mange kom til, efterhånden som weekenden skred frem. Efterhånden som rygterne om det sammenhold, den vilje og den gejst, der var i Filskov, nåede frem til den øvrige kommune.

Men faktum er, at da klokken rundede 12 søndag middag var der gået og løbet 30.820 runder til minde og ære om de, der tabte kampen mod kræften og til støtte for de, der kæmper lige nu. Og ikke mindst i respekt for dem, der overlevede. Der går endnu en rum tid, inden arrangørerne har overblik over, hvor meget der kom ind ved årets Stafet. Det er først nu, regningen skal sendes til alle de, der donerede rundepenge både til hold og deltagere.

Som deltager ved årets Stafet for Livet i Billund Kommune 2015 er det en træt skribent, der sidder bag tasterne i dag. Men også en taknemmelig, overvældet og rørt én af slagsen. Med let til tårer. Især når tankerne glider tilbage til døgnet i Filskov. En by med sammenhold – noget jeg vil påstå, man mærkede så snart vi kom indenfor byskiltet…

Det var imponerende at opleve, hvordan folk bidrog på forskellig vis på Filskov Stadion. På den måde de nu engang hver især orkede og magtede. De, der ikke løb eller gik, stod i boder eller havde bagt kager, som blev solgt til fordel for Stafet for Livet. For mig personligt har en diskusprolaps i ryggen sat en midlertidig stopper for løberiet. Men jeg gik og nåede 25 runder.

Det var min anden Stafet for Livet i Filskov – men bestemt ikke den sidste.