Allan er gået i skarp træning før 2 x Ironman på fire måneder

Der trænes flittigt i denne uge, hvor Allan bruger sine feriefridage for at kunne træne som en professionel.


Der venter Allan Konradsen fra Billund nogle hårde måneder. Den lokale Ironman træner op til endnu nogle streger på armen, eftersom der kommer en ny tatovering på overarmen for hver gang han gennemfører en Ironman.

I slutningen af juni snupper 44-årige Konradsen sin 9. Ironmantitel, når han igen stiller op i østrigske Klagenfurt. Hvis alt går som det skal, kommer Billund-drengens 10. Ironman-titel i hus i København til Ironman Copenhagen i august – og en kvart Ironman i Fredericia 14 dage forinden. Indimellem når han dog også et stævne på hjemmebane til Challenge Denmark Herning-Billund, men i år bliver det kun til en halvmarathon-løbedistance i en stafet, hvor to andre tager sig af cykling og svømning på den halve distance.

– Det er simpelthen fordi jeg skal være helt klar til den hele Ironman i Østrig 14 dage senere, så i år bliver Challenge Denmark i Billund kun en del af forberedelserne til min 9. Ironman, siger Allan Konradsen. For ham blev sidste års deltagelse i Challenge Denmark en følelsesladet affære, da han oplevede en massiv opbakning fra lokalbefolkningen – og med sin familie helt tæt på ruten.

Men de mange konkurrencer kræver også træning og derfor har Allan Konradsen i denne uge taget ferie fra sit fuldtidsjob for at kunne fokusere 100 pct på træningen.

– Jeg når op på 32 timer i denne uge, hvilket svarer til, hvad en professionel sædvanligvis når op på forud for stævner, siger Allan Konradsen, inden han løber videre på den 24 km træningsrute, vi midlertidigt har forstyrret ham i.

Allan K3
Målet er 10 tatoveringer på armen – ét for hvert gennemført Ironman. Arkivfoto