Anne fra Billund står bag ny historisk roman om Absalon

Billund-pigen Anne Bjerre Braüner – født Mortensen – er forfatter af en ny roman om Absalon. Biskopen i Roskilde, der senere blev ærkebiskop i Lund og som også deltog i væbnet kamp – blandt andet som forsvarer af København.

Anne er datter af Egon og Tove Mortensen fra Billund, men i dag bor hun på Midtsjælland. Og det er netop Sjællands historiske rødder i middelalderen, der har inspireret Anne til at skrive romanen ”Absalon – magt og afmagt”, som netop er udkommet på forlaget KleArt.

– Jeg har undersøgt mange kendte kilder om højmiddelalderen for at skabe et nuanceret billede af Absalon og hans tid. Han var en mand med et ben i både den kirkelige og den militære verden, og i romanen udforsker jeg, hvordan han forener disse roller, forklarer Billund-pigen selv.

I bogen stiller hun spørgsmål om Absalons personlige liv, hans forhold til kærlighed og de religiøse og etiske dilemmaer, han står over for — især omkring absolution, Guds tilgivelse.

Anne er uddannet cand.mag. i informations- og medievidenskab samt organist – et hverv hendes far har varetaget i Grene Sogn i flere årtier.