Anni: Endelig afklaring til minkavlerne

Anni Matthiesen har flere gange været på besøg hos de lokale minkfarmere. Arkivfoto


Venstre er med i den aftale om erstatning til minkavlerne, der forleden aften blev forhandlet på plads. Og det glæder det lokale folketingsmedlem for Venstre, Anni Matthiesen, at minkavlerne nu endelig får en afklaring og dermed også vished om deres økonomiske fremtidige situation.

– Havde det ikke været for Venstre, ville rigtig mange af landets minkavlere være blevet efterladt med en kæmpe stor gæld og mange endt med at gå konkurs. Dette lagde regeringen op til i deres udspil og hvis ikke Venstres kæmpere havde bidt sig fast i forhandlingsbordet og brugt masser af timer og møder på at forhandle – ja så havde fremtiden for minkavlerne set meget skidt ud, siger Anni Matthiesen i en kommentar til aftalen.

Hun har set kritikken af at mange mener nogle minkavlere får en alt for stor erstatning, men:

– Jeg og Venstre mener IKKE der er tale om en for høj erstatning. Det er jo første gang i Danmarkshistorien, at en regering i løbet af få dage lukker et helt erhverv og uden at have haft styr på hverken erstatning eller øvrige konsekvenser. Derfor skal minkavlerne jo også have en ordentlig – men også balanceret behandling. Dette kan altså IKKE sammenlignes med almindelige former for ekspropriation, siger Anni Matthiesen.