Anni undrer sig over 100 mio til sportsklubber

Er finansiering af professionelle sportsklubber en offentlig opgave? Det spørgsmål stiller Venstres idrætsordfører, Anni Matthiesen fra Krogager, sig selv efter at Erhvervs- og vækstministeren i dag var ude og foreslå oprettelse af investeringsfonden Dansk Sportskapital. Tanken er, at fonden skal bidrage til at styrke de professionelle klubbers økonomiske stabilitet og langsigtede udvikling.

– I Venstre anerkender vi sports- og oplevelsesøkonomiens betydning for vækst og fremgang. Og vi er villige til at indgå dialog om, hvordan vi kan sikre vækst og flere private arbejdspladser  inden for oplevelsesøkonomien, siger Anni Matthiesen (V), der dog undrer sig over forslaget.

– Vi stiller os dog skeptiske overfor, om finansiering af professionelle sportsklubber er en offentlig opgave. Jeg tror, at vi skal passe meget på, for det kan hurtigt primært blive en pulje til de klubber, som har brugt alle pengene, som så kan låne penge, så de får konkurrenceforvridende fordele mod de klubber, som har ført en fornuftig økonomi, siger Anni Matthiesen (V).

Samtidig undrer hun sig over hvor pengene kommer fra.

– Hvordan kan regeringen finde 100 mio. kr. til professionelle sportsklubber, når regeringen ikke kan finde penge til dagpengemodtagerne? spørger idrætsordføreren.