Onsdag byder Trætoppen til fernisering af “Et kreativt værksted”


Børnene fra Trætoppen, Børnenes Univers Billund & billedkunstner Stine Ofelia inviterer til fernisering onsdag d. 20 maj kl. 10 på Billund Bibliotek.

Anden del af kunstprojektet “Et Kreativt Værksted” er nu færdiggjort i Trætoppen. Her har børnene arbejdet med at lave billeder af eksempelvis “sted” og “portræt”. Resultatet vises på Billund Bibliotek fra d. 20 maj til d. 3 juni 2015.

Projektet er del af et stort kunstprojekt i Børnenes Univers Billund, som startede i Klatretræet i november 2014 og vil slutte i Træstubben i juni.

Projektet inkludere alt ca. 160 børnehavebørn og 14 vuggestuebørn, som alle vil arbejde med kunstneriske processer.

Motivationen bag projektet er en antagelse af, at børn i sig selv både er undersøgende, udtryksfulde og eksperimenterende. Samtidig med, at de er afhængige af de rammer, der sættes for dem fortæller billedkunstner Stine Ofelia

Ideen er at lave et kreativt værksted som både inkluderer fotografi og tegning/maling evt. suppleret med bogstaver og ord. Hvordan ser børnehavebørns verdener ud, når de selv skal vise dem med fotografier? Hvad ser barnet og hvorfor er det lige det motiv, der er spændende? Hvad forsøger barnet at vise og kan det forfines ved fx at tegne det – evt. med hjælp fra de andre børn?

I forløbet vil vi kigge på hinandens billeder og sætte lidt ord på ved blandt andet at spørge: hvad er det her et billede af? Hvad ser vi?, lyder det fra billedkunstner Stine Ofelia

Stine Ofelia har erfaring med lignende projekter blandt andet som del af ”Spotlight” i Vejle kommune i 2014 og som huskunstner i Billund Kommune i vinteren 2013/14.

 

Stine Ofelia

 

Arkivfotos fra ferniseringen med Børnehaven Klatretræet tilbage i januar

 

Foto: Hugo Sørensen