August blev den bedste turistmåned i Billund kommune nogensinde

Det har været en rigtig god sommer i Billund kommune, hvis man kigger på overnatningstallene fra Danmarks Statistik. Til trods for det dårlige sommervejr, har turisterne alligevel i stor stil fundet vej til Billund kommunes attraktioner og overnatningssteder.

Især juli og august giver store smil på læben hos Billund ErhvervsFremme og ikke mindst kommunens overnatningsaktører.

– Vi ser en fremgang på 4 % i juli og knap 15 % i august måned i antallet af overnatninger i Billund kommune. Det er en rigtig flot fremgang – især fordi vi også i 2014 så en betydelig fremgang i specielt august måned. Ifølge opgørelserne fra Danmarks Statistik, så er august 2015 den bedste august måned nogensinde i Billund kommune, fortæller Line Höhrmann, der er projekt- og marketingkoordinator i Billund ErhvervsFremme.

Den store fremgang i august måned skyldes både flere danske og udenlandske overnatninger. Det er specielt en fremgang i de hollandske overnatninger, der er skyld i det flotte sensommerresultat. Her er antallet af overnatninger gået fra 13.817 i august 2014 til 23.101 overnatninger i august 2015.

– Det er helt fantastisk, at vi igen i august måned kan trække så mange hollændere til Billund kommune. Tilbage i maj oplevede vi en stigning i antallet af hollandske overnatninger på 146 % og nu i august lægger vi så yderligere 67 % oveni. Vi kan slet ikke få armene ned. Vi kan næsten ikke vente til 2016, hvor hollændernes maj- og skoleferie falder endnu bedre i forhold til ferie i Danmark, siger Line Höhrmann.