Børnehavebørn går for Uganda og sender kæmpe beløb afsted

I små to uger har de små ben tilhørende børnene i Børnenes Univers Klatretræet i Billund gået ekstra mange ture. De har nemlig deltaget i Børnenes Danmarks Indsamling, hvor Novo Nordisk giver 20 kroner til indsamlingen for hver kilometer et barn i Danmark går.

Og det er blevet til mange kilometer for de små poder – rigtig mange. I alt har de ældste børn i de tre grupper Spirrevipperne, Rumlerikkerne og Hoppelopperne tilbagelagt 292 km på kun et par uger. Her er alt talt med – både hvad der er gået i børnehavetiden og sammen med familien i fritiden og weekenden.

– Selv i alverdens sjaskregnvejr har vi været afsted og gået en tur i stedet for at være på legepladsen, så de har bare været seje, siger pædagog i Klatretræet, Charlotte Bertelsen Lundsgaard.

Forud for ugerne har børnene set en tre minutters film om forholdene for de ugandiske børn, og her hæftede Billund-børnene sig blandt andet ved at børn i Uganda ikke alle kommer i skole og så spiser de kun én gang om dagen. Dét gjorde indtryk!

Så der blev gået til den – bogstavelig talt. Nogle børn mere end andre – og så var der dem, der gik mega langt. Fem-årige Lasse Busk Schmidt fra Hoppelopperne nåede at tilbagelægge hele 24 km og dermed sikrede han ene dreng 480 kroner til Uganda. Fire-årige William Haahr Andersen travede samlet 11 km, mens Alberte Borg Kristensen på fire år noterede sig i alt fem lange kilometer. De tre af Albertes kilometre blev tilbagelagt på én gang sammen med børnehaven, hvilket fik Albertes mor til at konstatere, at “det var slut med at sidde i klapvognen, når nu hun var sej nok til at gå hele tre km”.

De 292 tilbagelagte kilometre betyder, at Novo Nordisk kan sende 5840 kroner afsted til børnene i Uganda – takket være indsatsen fra de store børn i børnehaven Klatretræet i Billund. Hvor stort det samlede beløb bliver fra Novo Nordisk fra alle børn i Danmark afsløres lørdag aften til det store tv-show, Danmarks Indsamling.