Borgere, foreninger og virksomheder hjælper syrere

Den syriske familie i Vorbasse. Foto: Inger Donslund, vorbasse.dk


Et uformelt møde i Vorbasse Fritidscenter torsdag i næste uge skal styrke kontaktfladen mellem de syriske flygtninge i Vorbasse og byens borgere. Her vil der blive orienteret om, hvad der kan gøres for, at syrerne kommer med i byens aktiviteter og om mulighederne for, at syrerne kommer i praktik i virksomheder.

– ‘Integration’ er nemlig ikke en kommunal opgave, men én, som frivillige skal løfte, siger tovholder på mødet, Jeremy Watts.

Ifølge ham er den lille gruppe flygtninge efterhånden faldet godt til i Vorbasse.

– De udtrykker glæde ved at være kommet til landsbyen, hvor de har fået en god modtagelse. De har allerede knyttet en del bånd med danske familier. Hver torsdag har en lille gruppe syrere og danskere således sat hinanden stævne på biblioteket, hvor vi har drukket the/kaffe – og snakket dansk, forklarer Jeremy Watts.

Nu er håbet at syrerne kan blive indrullet i flere af de vinteraktiviteter der finder sted i Vorbasse. Således er foreningsformænd og erhvervsfolk i byen blevet opfordret til at sige til hvis der er en plads på et løbehold, et fodboldhold eller måske en ekstra stol i en strikkeklub, som en af syrerne kunne få.

– Det kunne også være, at der var mulighed for at bruge en syrisk medarbejder i en eller anden kapacitet. De vil gerne være aktive og vil meget gerne arbejde. Nogle af dem er allerede i praktik – og nyder det, siger Jeremy Watts.

Til mødet kommer der repræsentanter for Billund kommune og frivillige fra Kontakten i Grindsted, der har erfaringer med integration. Der vil også være en tolk til stede. Arrangørerne håber at mange vil komme og høre oplæggene om flygtningenes situation og forhold, stille spørgsmål, og også under uformelle forhold møde nogle af de syriske flygtninge – som i øvrigt stiller op med smagsprøver fra det syriske køkken.

Har man lyst til at være med til mødet torsdag den 24. september kl. 17, hører Jeremy Watts gerne om det på mail eller telefon 60614329.