Borgmesteren i praktik på Hejnsvig Plejehjem

– Jeg har brug for at kende hverdagen blandt kommunens medarbejdere.

Det er indstillingen hos Billund Kommunes borgmester Stephanie Storbank, som derfor løbende er i praktik forskellige steder i kommunen. I går var turen kommet til Hejnsvig Plejehjem, hvor medarbejderne gav borgmesteren et nærmere indblik i hverdagen på plejehjemmet.

Som praktikant fulgte hun blandt andet aktivitetsmedarbejderne, der hver dag har fokus på at give borgerne en god og aktiv hverdag.

– Jeg ved, at vores engagerede personale i plejehjemmene over hele kommunen gør alt, hvad de kan, for at sikre en rigtig god hverdag for vores ældre medborgere. Derfor var det en sand fornøjelse at besøge Hejnsvig Plejehjem og med selvsyn se, hvordan de tilbyder aktiviteter og understøtter et hyggeligt plejehjem, der byder både beboere, pårørende og gæster hjerteligt velkommen, siger Stephanie Storbank.

Aktivitetsmedarbejderne på Hejnsvig Plejehjem planlægger hver dag en række forskellige aktiviteter. Det kan være alt fra oplæsning, sang, motion og bagning – til besøg af børnehaver, besøg af dyr eller ture ud af huset. Derudover er musik og sang en stor del af hverdagen. Og i går stod den på juleklip og fælles julesange over et glas gløgg. Og så kom elever fra Hejnsvig Skole forbi med julekort og hjemmebag.

– Jeg vil gerne sige tak til Stephanie for besøget og hendes store interesse for vores hverdag. Vi har fokus på at skabe genkendelighed og en hverdag for de ældre, hvor de kan vælge forskellige aktiviteter, der giver værdi for dem. Her op til jul er det populært at deltage i vores hjemmebag, og det er særligt med til at fremkalde den hjemlige atmosfære, der er så vigtig for os, siger Conny Ebbesen, der er leder på Hejnsvig Plejehjem.

Plejehjemslederen har som mål, at Hejnsvig Plejehjem opleves som et hyggeligt sted med en hjemlig atmosfære for både borgere, pårørende og gæster, så alle føler sig velkommen.