Byrådsflertal afviser halbyggeri nu

Lars Hansen, Lokallisten Billund kommune. Arkivfoto


Lars Hansen fra Lokallisten Billund kommune oplevede ikke den store opbakning til sit forslag om at igangsætte et byggeri af en hal ved Vestre Skole allerede nu. Den tidligere Venstremands forslag blev stemt ned med to stemmer for og 22 imod, da sagen var på byrådets dagsorden i aftes. Kun de konservatives Allan Munk Nielsen bakkede Lars Hansen op.

Lokallisten Billund kommune mente ellers fordelen ved at sætte byggeriet i gang nu, ville være at Billund kommune ikke bliver straffet for at bryde anlægsrammen. På grund af COVID-19-krisen er kommunerne nemlig sat fri til at få sat gang i så mange anlægsprojekter som muligt for at holde hjulene i samfundet i gang.

Både fra rød og blå blok lød meldingen på gårsdagens Skype-byrådsmøde i Billund kommune, at byggeriet af en hal ved Vestre Skole ikke kan nåes. Hvis Billund skal slippe for en straf for at bryde anlægsrammen, skal byggeriet nemlig stå færdigt i år og det kan ikke lade sig gøre, mente et flertal af byrådet.

I forvejen havde byrådet vedtaget at fremrykke en række anlægsopgaver rundt om i kommunen – opgaver der allerede er projekteret og derfor lige til at gå til.

– Det står jeg lidt uforstående overfor. Jeg ved godt forvaltningen har travlt, men jeg mener bare at hvor der er vilje, er der vej, siger Lars Hansen i en kommentar efter byrådsmødet.

Til gengæld er han enig i flere af byrøddernes kommentarer om, at jo flere projekter, der sættes i gang nu, jo flere anlægskroner frigives der i de kommende år til en hal ved Vestre Skole.

– Jeg øjner jo bare at vi kommer tættere og tættere på, men jeg er bare ked af, at det tager så lang tid. Vi har holdt en hel skole hen i 5-6 år. Hallen har jo været på plakaten længere end jeg har siddet i byrådet, siger Lars Hansen.