Cafe Bonita midlertidigt lukket

Foto: Jeppe Donslund


Cafe Bonita i Billund Centret er lukket på ubestemt tid. Sådan står der at læse på et skilt på cafeens indgangsdør. Årsagen er mistanken om rotter på stedet.

– Der er ikke set hverken rotter eller ekskrementer hernede, men der er andre tegn på, at der måske kan være noget. Og alene mistanken om det, har fået mig til at kontakte alle relevante myndigheder og lukke stedet ned, til der er styr på det, siger indehaver Mette Nicolajsen.

Hun fortæller, at mistanken opstod, da personalet vendte tilbage efter påske. Her lå der nogle kiks på gulvet i baglokalet og der var bidemærker i en anden pakke, der var røget på gulvet. Dermed retter mistanken sig alene mod baglokalet, da der intet usædvanligt har været at spore i hverken køkken- eller restaurantområde.

Cafeens kloaksystem er rottesikret, men en nærmere undersøgelse af sikringen har afsløret tegn på, at en rotte har forsøgt at grave sig uden om sikringen – dog uden held.

– Jeg er i daglig kontakt med både Fødevarestyrelsen, kommunen og rottebekæmperen. Lige nu er vi igang med at desinficere alt hernede og hive alt inventar ud fra vægge for at gøre rent og undersøge nærmere, siger Mette Nicolajsen.