Chresten fra Sdr. Omme tager kampen op mod Totalkredit

Utilfredsheden over de nyligt varslede forhøjede bidragssatster fra Totalkredit og Nykredit breder sig som en steppebrand. Siden brevene blev sendt ud i forrige uge, har danskerne ind fra en kant udtrykt deres utilfredshed over “griske metoder” fra Nykredit og Totalkredit. På facebook har gruppen “Kritiske interessenter i Nykredit og Totalkredit” oplevet en sand følgerstorm og på lidt over en uge har gruppen fået langt over 20.000 medlemmer. Bag gruppen står Chresten Ibsen, der stammer fra Sdr. Omme.

– Jeg tænkte, at jeg nok aldrig ville blive hørt, hvis jeg skrev et brev til Totalkredit. Så i stedet ville jeg lave en mulighed for at man kunne gøre det sammen. Vi var to medlemmer søndag den 21. februar. Dagen efter var der 2000 og i dag rundede vi 20.000. Det er lidt vildt. Rimeligt vildt, som man siger, jubler Chresten Ibsen.

Målet med gruppen er at stifte en forening, der skal gøre noget ved bidragssatsen:

– Den 10. marts stifter vi en forening, “Fair bidragssats”. Vi vil have forhøjelsen af bidragssatsen trukket tilbage – eller finde bedre og billigere kreditmuligheder for gruppens medlemmer. Det er nemmere at gøre samlet. Lige nu har knapt 1000 kreditforeningskunder tilkendegivet at vi må tage deres lån med i puljen. De har tilsammen lån for lige knapt 2 mia. kr., siger Chresten Ibsen.

De mange kreditforeningskunder har udfyldt en formular på nettet for sammen med andre at presse Nykredit og Totalkredit til at fjerne stigningen i bidragssatsen.