Det er blevet lettere at sende pakker fra Sønder Omme, Grindsted og Billund


Nu kan du printe pakkelabels i pakkeboksen

Nu bliver det endnu lettere at sende pakker med posten, for en ny selvbetjeningsløsning fra Post Danmark gør det muligt at printe pakkelabels i alle landets 485 Pakkebokse.

Rent praktisk foregår det ved, at man køber sin pakkelabel på Post Danmarks hjemmeside. Kvitteringen indeholder to 4-cifrede pinkoder, som giver adgang til at printe ens pakkelabel fra en valgfri Pakkeboks. Når labelen er printet, sætter man den på sin pakke, som man scanner, og så lægger man pakken i det rum, som passer til pakken, og lukker lugen igen. Til slut udskriver Pakkeboksen automatisk en kvittering for modtagelsen.

– Udover at Online Pakkeporto er billigere, end hvis man sender pakken fra posthuset, er det nu en yderligere mulighed at gøre det fra Pakkeboksen, hvis fx man ikke har en printer derhjemme. Og så kan man jo samtidig sende pakken fra Pakkeboksen, siger Troels T. Jensen, der er chef for posthuse i Post Danmark.

Det er også blevet muligt ved købet af pakkelabelen at vælge netop det udleveringssted, hvor modtageren ønsker at afhente sin forsendelse. Det gælder vel at mærke kun, når der er tale om en såkaldt pakke uden omdeling.

Online Pakkeporto har siden premieren i maj 2013 oplevet en pæn vækst, og salget lå i 2014 på langt over 20.000 stk. om måneden.

– Post Danmark vil være til stede på de steder og tidspunkter, hvor vores kunder har brug for os. Det betyder blandet andet, at vi hele tiden arbejder på at udvikle og forbedre vores selvbetjeningsløsninger som online pakkeporto og Pakkeboksenes muligheder, siger Troels T. Jensen.

Allerede i løbet af de kommende måneder vil der ske flere forbedringer indenfor pakker og online porto.

Pakkeboks i Sønder Omme – I SuperBrugsen – Hovedgaden 3

Pakkeboks i Grindsted – Foran postbygningen – Østergade 21

Pakkeboks i Billund – I Fakta – Gammelbro 62

Fotograf: Henrik Petit