Ella hjælper kammeraterne over vejen – også i regn og rusk

Det regner og rusker – og så er det også ret koldt. Men alligevel står Ella Andresen fra 9. klasse to gange i ugen sammen med sin makker skolepatrulje ved Vorbasse Skole.

– Det er meget fint. Vi har jo også et godt fællesskab om det at være skolepatrulje med nogle ture et par gange i løbet af skoleåret og så mødes man også på tværs af årgangene. Og så er det jo en god måde at starte morgenen på, lyder det fra Ella Andresen. der trodser morgenens regn og rusk med et “der skal jo være nogen der gør det”.

Hendes skolepatrulje-duo fik i dag assistance fra borgmester i Billund kommune, Stephanie Storbank, der vendte vejen forbi Vorbasse skole for at hylde skolepatruljerne i anledningen af Den Sureste Uge – en uge der sætter fokus på de frivillige skolepatruljer rundt om i landet.

– Hun klarer det meget godt. Og det er fedt hun kommer herud og ligesom viser hun også er en del af samfundet, siger Ella Andresen om borgmesterens indsats i fodgængerfeltet over den trafikerede statsvej rute 469 gennem Vorbasse.

I det hele taget ser Ella Andresen positivt på dét at være frivillig:

– Jeg har altid været ret glad for at være frivillig. Kan man hjælpe til, kan man ligeså godt gøre det, lyder dagens måske nok mest vise ord fra 9. klasses eleven på Vorbasse Skole.

Efter morgenens tjans mødtes Ella med de øvrige 15 skolepatruljer ved Vorbasse skole i et lunt lokale indenfor – til varm kakao og rundstykker, og en lille tale begået af borgmester Stephanie Storbank:

– Som hjemsted for Børnenes Hovedstad går vi i Billund Kommune meget op i vores børns trafiksikkerhed. Her spiller skolepatruljerne en vigtig rolle, da de øger trafiksikkerheden markant omkring vores skoler. Den ekstra indsats for fællesskabet vil jeg gerne på vegne af Billund Kommune sige tusind tak for, udtaler borgmester Stephanie Storbank.

Hun kan desværre ikke nå rundt til alle skolepatruljer i kommunen, men fortæller at der er påskønnelse på vej ud til dem alle i form af en chokoladebar og et gavekort til biografen i Grindsted.

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark