Erhvervs- og vækstministeren så Grindsted-virksomheders udfordringer

Venstres lokale folketingsmedlem Anni Matthiesen var initiativtageren bag erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsens, besøg i Billund Kommune torsdag den 24. september. Her så ministeren blandt andet på, hvor store udfordringer Planloven giver det spirende erhvervsliv.

Udfordringer har der været nok af for to bilforhandlere i Grindsted. Erhvervs- og Vækstministeren besøgte efter invitation fra den lokalt valgte Anni Matthiesen Fiatforhandler Lars Nørgaard, der lige nu i gang med at udvide sin forretning til også at omfatte Hyundais biler. Det har krævet udbygning af butikkens areal, så han kan have plads til flere biler. Men den manøvre har været svær, fordi Planloven maksimalt tilsiger 13.000 m2 butiksareal under tag i området. Den kvote er allerede brugt, hvorfor det har krævet spidsfindigheder af kommunen for at sikre projektet. Samme udfordring med Planloven har ramt VW- og Skodaforhandler Ole B. Rasmussen, der ligger lidt længere nede af Vestergade, og som ligeledes gerne vil udvide butikken.

Det her viser jo med al tydelighed, at et tal i en lov hæmmer væksten og muligheden for at skabe nye arbejdspladser. Det kan jo ikke passe, at virksomhederne ikke kan få lov til at udnytte deres potentiale, når der både er plads og velvillighed fra kommunen til det, siger Anni Matthiesen, medlem af Folketinget.

Ministeren var lydhør forud for samlet plan

På besøget i Grindsted havde erhvervs- og vækstministeren ikke konkrete løsninger på udfordringerne med i tasken. Men han er netop nu i gang med en omfattende rundtur i Danmark, hvor han ser på de mange udfordringer, Planloven giver erhvervslivet for at skabe vækst og private arbejdspladser. Så selvom ministeren ikke havde grydeklare løsninger med, så var det et givtigt besøg.

 For mig er det vigtigt at se på de udfordringer, virksomhederne har. Derfor er jeg også glad for, at erhvervs- og vækstministeren har været med mig rundt i Vejen og Billund Kommuner i dag for at se, hvad vi kan gøre bedre. Jeg er sikker på, at han med inspiration fra turen i dag vil præsentere en løsning, så vi kan få ændret planloven og igen gøre det nemmere at skabe vækst og arbejdspladser for virksomhederne – også her i kommunen, slutter Anni Matthiesen.

TLP besøg Billund2