15 medlemmer fra Billund Triatlon Klub til bassin-livredderprøve

Når Billund Triatlon Klub har deres svømmetræning i Billund Bad, skal de kunne redde hinanden hvis uheldet er ude. Derfor var Triatlon Klubben i dag samlet til den årlige bassinprøve i Billund Bad,

– Det er en prøve vi skal tage hvert år for at kunne stå som livredder på kanten til vores svømmetimer i hallen, fortæller klubbens formand Ulla Tronborg, der glæder sig over det store fremmøde af 15 medlemmer, og fortsætter:

– Det er super godt at vi nu er så mange der kan indgå i en turnusordning med at stå på kanten som livredder til vores svømmeundervisning. Det betyder jo, at der går længere tid imellem at stå på kanten for hver enkelt medlem. Vi er der jo som sagt for at lære at svømme og vil jo helst være i vandet.

Bassin prøven foretages med tøj på og ingen svømmebriller. Der lægges ud med 200 meter svømning på tid. Derefter dykkes der efter en dukke på 4 meters dybde. Dukken tages med op til overfladen for derefter at lade den synke til bunds igen, for endnu engang at dykke ned efter dukken. Herefter skal en anden person bjerges ind til kanten hvor der ydes livreddende hjælp. Efterfølgende øves der forskellige livreddende situationer og prøven er således bestået.

Privatfotos