Fantastisk holdkammerat og dygtig danser blev Årets Kulturtalent


To særdeles talentfulde unge indenfor kulturen dystede fredag aften om prisen som Årets Kulturtalent 2023. Den pris tildeles et kulturtalent, der har gjort sig særligt bemærket med sine resultater og udvist særlig vilje, engagement, færdigheder og/eller udviklingspotentiale inden for sin genre.

Sille Klausen fra Talent Billund og Billund Kulturskole og den unge pianist Clara Linnet Storgaard var de to nominerede til prisen – og det blev førstnævnte, der løb med den – på baggrund af følgende indstilling.

“Sille besidder imponerende talent og færdigheder inden for ballet og moderne dans, ligesom hun til fulde lever op til Talent Billunds filosofi ved at udvise en stor dedikation og hjertevarme. Hun er også hjælper for Kulturskolens yngre danse-elever. Sille skiller sig ud som en dygtig danser på flere niveauer. Med stor elegance og teknisk kunnen inden for både ballet og moderne dans har Sille formået at imponere sit publikum ved adskillige forestillinger i Kulturskolen. Sille brillierede også, da Det Kongelige Teaters Balletkompagni var på besøg i sommeren 2023 i Anlægget i Billund. Samtidig er Sille en fantastisk holdkammerat samt et inspirerende forbillede og rollemodel for Kulturskolens yngre danse-elever. Sille har gennem flere sæsoner gjort en stor indsats som frivillig assistent for
Kulturskolens danselærere, hvor hun bidrager aktivt til et positivt og støttende miljø i Kulturskolens danseafdeling.”