Fernisering i Børnenes Univers Billund

Børnenes Univers Billund på Engdraget kunne i går holde fernisering på to kunstværker, som børnene selv har skabt sammen med den lokale billedkunstner Stine Ofelia. Der er tale om 2 store kunstværker, som har fået plads i børnehavens ankomstområde.

– Hvert kunstværk er en stor rund plade med et udsnit af børnehavens logo, der afspejler den pædagogiske linje. Hver enhed har sin farve: Klatretræet er rød og Trætoppen er orange. Træstubben er blå, men deres kunstværk skal hænge på Tuen 2, hvor de flytter ind i starten af april, fortæller dagtilbudsleder, Kirsten Vestergaard.

De store runde plader er af jern, og der kan derfor sidde magneter fast på dem. Sammen med Stine Ofelia har børnene taget billeder af deres yndlingssteder i de tidligere bygninger. Disse billeder er blevet lavet om til runde magneter, der kan sidde fast på jernpladerne.

– Magneterne kan flyttes rundt, der kan laves mønstre, man kan sættes dem på en række og tælle dem. Man kan sætte dem så højt op, som man kan nå eller man kan sætte dem rundt i den farvede kant på jernpladen eller finde på noget helt andet sjovt, siger Kirsten Vestergaard.