Fik bøde på 2.000 kroner for at samle 175.000,- ind til kræftramte børn

Først knoklede Peter Tofteby fra Billund gennem flere måneder for at samlede penge ind til BørneCancerFonden. Så blev han anmeldt til politiet med en beskyldning om at have stukket alle de indsamlede penge i egen lomme. Og nu har han fået en bøde fra Sydøstjyllands Politi på 2.000 kroner for ulovlig indsamling.

– Jeg havde simpelthen ikke tænkt på i al det rod, at jeg også skulle have tilladelse af politiet til at lave en indsamling. Jeg havde sørget for spiritusbevilling og alt det andet, men indsamlingstilladelsen glippede, forklarer Peter Tofteby.

Sydøstjyllands Politi blev først opmærksomme på Peter Toftebys indsamling, da de nogen tid efter arrangementet modtog en anmeldelse mod Peter Tofteby. En borger mente, han havde stukket alle pengene fra indsamlingen til de kræftramte børn, i egen lomme.

– Jeg var til afhøring hos politiet en tre-fire gange, og en af gangene sagde betjenten godt nok, at jeg kunne risikere en bøde for manglende tilladelse til indsamlingen, siger Peter Tofteby.

Sidste mandag afgjorde juridisk afdeling ved Sydøstjyllands Politi, at der ikke var noget at komme efter og alle sigtelser mod ham, blev droppet.
Men i dag modtog han altså så et bødeforlæg på 2.000 kroner for at have samlet penge ind:

– Det er da lidt surt at få så stor en bøde for at have samlet penge ind til kræftramte børn, men den skal jo betales, siger Tofteby.

Skulle nogen have lyst til at give et tilskud til bøden, kan man overføre på mobile pay 50 52 76 65.

– Skulle der komme flere bidrag udover de 2.000 kroner, så sender jeg resten til BørneCancerFonden – og sender beviset til BillundOnline, så der ikke er tvivl om, at jeg er ærlig, smiler den uheldige velgører.