Folketingsmedlemmer tror på travbanens overlevelse

Foto: Billund Photo


– Vi sov i timen – men nu er vi vågne!

Sådan siger det socialdemokratiske folketingsmedlem, Troels Ravn, der er valgt her i Sydjyllands Storkreds omkring den såkaldte Idrætsaftale, der viste sig at få store konsekvenser for Billund Travbane.

Troels Ravn (S) erkender, at flere politikere ikke var opmærksomme nok, da de stemte Idrætsaftalen igennem:

– Der er nok ingen tvivl om, at flere har sovet lidt i timen, og det gælder nok både for hestesportens egne, men også dele af de folkevalgte. Jeg tror ikke, at Idrætsaftalens konsekvenser for hestesporten var gået helt op for mange af os politikere, men det er nu blevet lavet om, siger det socialdemokratiske folketingsmedlem.

Hans kollega på Borgen, Anni Matthiesen fra Venstre, mener dog at Idrætsaftalen førte noget godt med sig – på trods af den meget usikre fremtid for hestesporten.

– Forhandlingerne forud for Idrætsaftalens vedtagelse havde jo stået på gennem længere tid, og overordnet set var vi i Venstre ganske tilfreds med aftalen. Det kan virke lidt underligt for de involverede, men jeg mener faktisk, at vi landede på et fornuftigt sted med en såkaldt trappemodel, hvor tilskuddet gradvist trappes ned. Det gav hestesporten mulighed for at gennemgå sin egen organisation og derigennem finde frem til nogle effektiviseringer, forklarer Anni Matthiesen (V).

Både hende og Troels Ravn er enige om, at Billund Travs – og hestesportens – overlevelse afhænger af, at spilleselskabet, Dantoto, løsrives fra Danske Spil:

– Man kan vel sige, at Dantoto har været en form for stedbarn under Danske Spil, hvor der ikke er givet den opmærksomhed, som sporten og spillet er berettiget til. Sportens overlevelse hænger helt og aldeles sammen med spillet, og der er helt sikkert et meget stort potentiale at hente dér, mener Troels Ravn.

Han bakkes op af Venstres Anni Matthiesen:

– Jeg tror på mulighederne for at lave en bredt politisk aftale om hestesportens frigørelse fra Danske Spil. Hestesporten bliver selvfinansieret, vi kan bruge tips- og lottomidlerne til andre formål, og så øges skatteindtægterne via mere spil på heste, forudser Anni Matthiesen (V).