Fortsat fremgang i Billund Lufthavn


Knap 10.000 flere passagerer benyttede i august måned Billund Lufthavn i forhold til samme måned sidste år. Dermed nåede antallet af rejsende ud fra Billund Lufthavn i august op på 315.593 passagerer. En fremgang på 9.369 passagerer, svarende til 3,1 %, i forhold til august 2014. Dermed har der været fremgang i Billund i seks ud af otte måneder i 2015.

Udenrigsruterne havde 191.426 passagerer, hvilket er en fremgang på 13.655 passagerer.

– Netværksselskaberne har god vækst over hele linien, således som det har været tilfældet i lang tid, siger lufthavnschef Kjeld Zacho Jørgensen.

Ifølge ham ser markedet for netværkstrafikken ud til at være i en konstant vækst for øjeblikket, hvilket må være gode tegn fra erhvervslivet.

– Samtidig har de nye ruter, nye flyselskaber og øget kapacitet sikret en god fremgang, idet alle ni nyheder fra foråret er kommet godt fra start, siger lufthavnschefen.

I samme periode har Ryanair oplevet en tilbagegang, dels som konsekvens af færre ruter end i 2014, dels som konsekvens af rutelukninger og ændringer i fartplaner som følge af lukningen af basen i juli måned.

Også i indenrigstrafikken var der fremgang i august. De 12.417 passagerer er en lille fremgang på 598 passagerer, som forklares med en kombination af en stabil rute til København, samt de sidste flyvninger til Bornholm for 2015.

– Sommerruten til Bornholm med Danish Air Transport har været en god succes, så DAT har allerede nu annonceret, at ruten genoptages i 2016, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Til gengæld oplevede chartertrafikken et fald i antallet af rejsende i august. Med 110.489 rejsende var der 5.357 færre charterturister gennem Billund Lufthavn i august i forhold til samme måned sidste år.

– Det er samme tendens, som vi har set gennem det meste af 2015, hvor der generelt har været færre rejser til salg. Om denne udvikling vil vende er lidt svært at vurdere, men der er en række signaler fra turoperatørerne, at der vil blive sat lidt flere rejser til salg i efteråret og vinteren, som følge af den våde og kolde sommer, der lige er overstået, fortæller lufthavnschefen.