Politi: Alt for mange forseelser ved skolerne


Tre ugers målrettet indsats ved skolerne landet over resulterede i alt for mange forseelser. Det mener i hvert fald Sydøstjyllands Politikreds.

Her blev der i de tre uger gennemført 154 kontroller og i alt standset 2.965 køretøjer. Ved kontrollerne på skolevejene blev der konstateret knap 1.680 forseelser.

Af dem kørte 1.046 generelt for stærkt i byzone, mens 471 kørte mere end hvad den skiltede hastighed på stedet tillod. Dertil kom at 65 voksne ikke benyttede sikkerhedssele, og i 29 tilfælde var børnene ikke fastspændt. Derudover talte 17 bilister i mobiltelefon mens de kørte børnene i skole.

Alt i alt er det ifølge fungerende vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen fra Sydøstjyllands Politi for mange forseelser ved dette års skolestartsindsats:

– Hastigheden er for høj og at vi stadigt ser så mange uden sikkerhedssele – børn og voksne – er faktisk ikke til at forstå. Det må også være muligt at køre børnene i skole uden at tale i mobilen imens, siger Richardt Jakobsen.

Politiindsatserne på skolevejene har især haft fokus på bilernes hastighed, brug af sikkerhedssele hos både børn og voksne, skolepatruljernes arbejde og
forældrenes trafikale adfærd. Herunder deres måde at parkere på når børnene afleveres ved skolerne.