Fremgang for industrien


På et år er der kommet 32 flere i beskæftigelse indenfor industriområdet i Billund Kommune. Det viser en særkørsel fra Danmarks Statistik foretaget for Dansk Metal.

Dermed går det fremad for industribeskæftigelsen, der led et kæmpe dyk i forbindelse med krisen.

I hele Trekantsområdet er der samlet blevet ansat 271 flere på områdets industrivirksomheder fra 4. kvartal 2013 til 4. kvartal 2014.

Alene i Fredericia kommune har industrivirksomhederne øget beskæftigelsen med 227 nye job, mens virksomhederne i Kolding kommune har skabt 103 nye job i perioden. Lidt malurt kommer der i bægeret i Vejle kommune, hvor 122 mistede jobbet i industrien.

Den samlede fremgang i Trekantsområdet glæder Dansk Metals cheføkonom Allan Lyngsø Madsen:

– Industribeskæftigelsen er generelt set steget over hele landet, og kommunerne i Trekantsområdet følger meget godt den tendens. Generelt set kan vi konkludere, at opsvinget er ved at slå sig fast – også i Trekantsområdet, siger Allan Lyngsø Madsen. Ifølge ham buldrer eksporten afsted, og det giver fyldte ordrebøger hos mange industrivirksomheder:

– Det betyder heldigvis også, at virksomhederne ansætter flere og flere. Vores prognoser siger, at væksten vil fortsætte de kommende år, og vi forventer, at der i år og næste år samlet set vil blive skabt 12.000 flere industriarbejdspladser i Danmark, forklarer Allan Lyngsø Madsen.

 

Foto: Omme Lift er blot en af de mange industrivirksomheder i Billund Kommune.