Carl Holst – Vi behøver Christiansborgs fokus på udfordringerne i Sydjylland.


Vi har stillet de samme fem spørgsmål til samtlige folketingskandidater på stemmesedlen i Sydjyllands Storkreds. Efterhånden som svarene tikker ind, deler vi deres synspunkter og holdninger med dig.

Carl Holst, Venstre

Kreds: Esbjerg Omegnskredsen

Hvad er dine mærkesager?:

Danmark i balance. Vi behøver Christiansborgs fokus på udfordringerne her i Sydjylland. Det gælder i forhold til vækst-initiativer i relation til det private erhvervsliv – men også når det gælder udflytning af statslige arbejdspladser. Infrastrukturen er også supervigtig. Jeg går i øvrigt til valg på nej til regelrytteri samt et nødvendigt stop for skatter og afgifter. Vores virksomheder, herunder landbruget, skal ikke påtvinges miljøafgifter og lignende, som deres konkurrenter i udlandet ikke døjer med.

Hvad vil du arbejde for i Folketinget til gavn for Billund Kommune?:

Infrastrukturen i forhold til Billund Lufthavn er supervigtig. Det samme er nødvendigheden af national fokus på de lokale turistudfordringer. Her har Billund-området og Syddanmark brug for en stærk stemme på Borgen.

Og til gavn for hele Region Syddanmark?:

Som regionsformand har jeg kæmpet en kamp for området her. En kamp for vækst. Infrastruktur. Turismesatsning. En god sygehusstruktur. Nu er tiden kommet, hvor jeg håber at kunne videreføre dén kamp i Folketinget. De syddanske udfordringer kræver national bevågenhed!

Hvordan adskiller du dig fra de øvrige kandidater?:

Ved min erfaring som formand for regionsrådet og som mangeårig politisk forhandler. Det er en erfaring, som jeg tror kan komme hele Syddanmark til gode. Fordi jeg kommer direkte herude fra den syddanske virkelighed.

Hvad vil du have sat dine fingeraftryk på når valgperioden udløber?:

Christiansborgs fokus på de syddanske udfordringer.